Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Πανεργατικό κάλεσμα από τους απολυμένους της ΚΟΝΤΙ

Πανεργατικό κάλεσμα σε εργαζόμενους, συνδικάτα και όλους τους πολίτες απευθύνουν οι εργάτες της ΚΟΝΤΙ, του ομίλου ARCELORMITTAL για αύριο Πέμπτη 29 Μάρτη στα Δικαστήρια, 9 π.μ. για την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων της εταιρίας εναντίον τους.

Η εργοδοσία μεταχειρίζεται κάθε μέσο για να διώξει τους απολυμένους εργάτες που πάνω από 7 μήνες είναι καθημερινά έξω από το εργοστάσιο και περιφρουρούν να μην φύγουν μηχανήματα και υλικά, διεκδικώντας το δικαίωμά τους στην δουλειά. Οι εργάτες δεν πτοούνται από τις επιθέσεις της εργοδοσίας και τις χαφιεδίστικες ενέργειές της ( φωτογραφήσεις - βιντεοσκοπήσεις) και όπως λένε στην ανακοίνωση που έβγαλαν :

" Απέναντι σε αυτό το  το "βρώμικο" γαλλικό οπλοστάσιο οι εργαζόμενοι της ΚΟΝΤΙ θα αντιπαρατάξουν το δικό τους,πιό αποτελεσματικό. Την ακλόνητη θέλησή τους να αγωνισθούν μέχρις ότου λάμψει πλήρως η αλήθεια καθώς και την αμέριστη και συγκινητική συμπαράσταση όλων των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας αλλά και των συναδέλφων τους των άλλων εργοστασίων της Arcelor-Mittal στη Γαλλία και το Βέλγιο οι οποίοι επίσης δεινοπαθούν από πανομοιότυπες εταιρικές αθλιότητες"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου