Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Συγκέντρωση αγωνιζόμενων σωματείων Πέμπτη 15 Μαρτίου 6,30μμ Πλατεία Πανεπιστημίου



Συνέλευση του Σωματείου Μετάλλου "Μήτσος Παπαρήγας" χθές Τετάρτη 14 Μαρτίου έξω από τα εργοστάσια ΜΕΚ-ΒΕΚ στην Α' Βιομηχανική Περιοχή Βόλου όπου οι εργάτες συνεχίζουν την απεργία διαρκείας για 10 μέρες διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους (πάνω από 4 μήνες)
Στην συνέλευση αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 15 Μαρτίου 6,30μμ στην Πλατεία Πανεπιστημίου συγκέντρωση και πορεία από τα σωματεία των εργοστασίων που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ΜΕΚ-ΒΕΚ-ΚΟΝΤΙ-COCA COLA. Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Εργαζόμενων και Ανέργων δήλωσε την συμμετοχή της τόσο στην συνέλευση όσο και στην αγωνιστική κινητοποίηση.


Στην συνέλευση χαιρέτισαν ο πρόεδρος του σωματείου εργατών της ΚΟΝΤΙ Τριαντάφυλλος Καρατζιώλης, ο γραμματέας του σωματείου των εργατών της ΒΕΜΕΚΕΠ Δημήτρης Παππάς, ογραμματέας του σωματείου εργατών της ΒΜΤΕ, το μέλος του ΔΣ του σωματείου στον ΙΜΑΝΤΑ Θοδωρής Πανόπουλος. Όλοι οι ομιλητές τόνισαν την ανάγκη της αλληλεγγύης και του συντονισμού των αγώνων που δίνουν σήμερα πολλοί εργαζόμενοι σε χώρους δουλειάς. Κεντρικό ζήτημα η κατακρεούργηση των συλλογικών συμβάσεων και η ανάγκη για αγώνες διαρκείας στο μέταλλο αλλά και σε όλους τους κλάδους για να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας που να κατοχυρώνουν όλα τα δικαιώματα και τις καταχτήσεις των εργαζόμενων.
Στην παρέμβασή του ο γραμματέας του σωματείου των εργατών της ΒΕΚ Κυριάκος Κουκούλης είπε ότι αυτές τις 10 μέρες που είμαστε σε απεργία διαρκείας η εργοδοσία έχει χρησιμοποιήσει όλες τις μεθόδους για να μας διασπάσει και να μας τρομοκρατήσει, δεν τα κατάφερε και έχει καταφύγει στην συκοφάντηση για "κατευθυνόμενα πρόβατα". Χορτάσαμε ψεύτικες υποσχέσεις τόσους μήνες, δεν έχουμε να πληρώσουμε το ρεύμα, το νερό, κάποιοι πάνε στα συσσίτια της Μητρόπολης και τρώνε.
Εάν δεν πληρωθούμε δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε.

Ο γραμματέας του Σωματείου Μετάλλου " Μήτσος Παπαρήγας"  Κώστας Στεργίου ανακοίνωσε στην συνέλευση ότι ο Λεμονιάς, ιδιοκτήτης των ΜΕΚ-ΒΕΚ αναγκάσθηκε χθές να βάλει κάποια χρήματα έναντι των χρωστούμενων, στην τράπεζα , για να επιτρέψουν οι εργάτες να βγάλει ένα μηχάνημα από το εργοστάσιο με σκοπό να το πουλήσει. Είναι μία πρώτη νίκη που δείχνει ότι ο αγώνας και η αποφασιστικότητα μπορούν να στριμώξουν την εργοδοσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου