Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Αλληλεγγύη στους εργατικούς αγώνες !

Η πιό κάτω προκήρυξη μοιράζεται αυτές τις μέρες στους εργάτες των εργοστασίων ΜΕΚ-ΒΕΚ στην ΚΟΝΤΙ και στον ΚΙΟΛΕΪΔΗ σε εξορμήσεις της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους χώρους δουλειάς όπου δίνονται σημαντικοί αγώνες αυτήν την περίοδο

 

 

 

Αλληλεγγύη στους εργατικούς αγώνες


·        Στην απεργία διαρκείας σε ΜΕΚ – ΒΕΚ ( Λεμονιάς ) για τα δεδουλευμένα τους

  • Στους εργάτες της ΚΟΝΤΙ ενάντια στις απολύσεις
  • Στους απλήρωτους εργάτες του ΚΙΟΛΕΪΔΗ

Η εργοδοσία στους χώρους δουλειάς έχει «ξεσαλώσει» αξιοποιώντας την αντεργατική νομοθεσία από την μία πλευρά και εκβιάζοντας από την άλλη να ρίξουν τον κόσμο της δουλειάς στην κόλαση της ανεργίας θέλουν να επιβάλλουν συνθήκες μεσαίωνα στα εργοστάσια, τα γραφεία, τα μαγαζιά και σε όλες τις επιχειρήσεις.
Ο Λεμονιάς σε ΜΕΚ-ΒΕΚ έχει να πληρώσει τέσσερις μήνες και κοροϊδεύει συνέχεια τους εργάτες οδηγώντας τους στην εξαθλίωση. Ο Κιολεϊδης αφού επέβαλλε εκ περιτροπής εργασία, μισή δουλειά-μισό μεροκάματο, έχει αφήσει τους εργάτες πέντε μήνες απλήρωτους. Στην ΚΟΝΤΙ η εργοδοσία επιδιώκει να λειτουργήσει το εργοστάσιο χωρίς τους απολυμένους εργάτες.
Στόχος των εργοδοτών είναι να διαλύσουν την εργατική τάξη σαν τάξη με δικαιώματα και κατακτήσεις, θέλουν να μετατρέψουν τους εργάτες σε απλά εργαλεία, που θα δουλεύουν όποτε και όσο θέλουν οι εργοδότες και θα πληρώνονται όσο και όποτε θέλουν πάλι οι εργοδότες.

Η επίθεση που δέχεται σήμερα η εργατική τάξη και όλος ο εργαζόμενος λαός από την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ-κεφάλαιο –ΔΝΤ- ΕΕ δεν έχει τέλος, ούτε όρια.
Με τα αντιλαϊκά μνημόνια και την λαίλαπα των αντεργατικών νόμων κατεδαφίζονται όλες οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζόμενων για να δοθούν αλυσοδεμένοι, σαν σύγχρονοι δούλοι, στις ορέξεις του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου. Πετσόκομμα μισθών, συντάξεων, επιδομάτων ανεργίας, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, της δημόσιας υγείας και παιδείας.
Το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, οι ιμπεριαλιστές και τα αστικά κόμματα που τους υπηρετούν επιδιώκουν μέσα από την εξαθλίωση των εργατών και του λαού και το ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας να αρπάξουν πραγματικές αξίες και πλούτο για να πληρωθεί ένα χρέος που οι ίδιοι δημιούργησαν μέσα στα δίχτυα της εξάρτησης και των άνισων ανταλλαγών που επέβαλλε το μονοπωλιακό κεφάλαιο.
Οι εργάτες και ο λαός δεν χρωστάνε τίποτα και σε κανέναν !
Τα έχουν πληρώσει όλα και με το παραπάνω από τον ιδρώτα τους, από την υπεραξία που καρπώθηκε το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο.

Συνάδελφοι
Στους δύσκολους καιρούς της επίθεσης κεφαλαίου- κυβέρνησης- ΔΝΤ-ΕΕ, στην εποχή των μνημονίων της εξαθλίωσης του λαού και του ξεπουλήματος της χώρας, οι απαντήσεις για τον εργαζόμενο λαό βρίσκονται στους δρόμους, έξω από τις πύλες των εργοστασίων, στις γειτονιές, στις σχολές και τα σχολεία. Εκεί βρίσκεται η δύναμή του. Εκεί μπορεί να νικήσει και να ανατρέψει την σύγχρονη βαρβαρότητα

Ο αντίπαλος είναι οργανωμένος. Η μάχη θα έχει βάθος και διάρκεια. Η λογική της ανάθεσης του αγώνα στην υποταγμένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία χρεοκόπησε. Πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα δικά μας χέρια. Τέρμα στα παζάρια και τις συνδιαλλαγές με την εργοδοσία. Η συγκρότησή μας σε όλα τα επίπεδα είναι απαραίτητη. Δυναμώνοντας σε ταξική κατεύθυνση τα σωματεία μας όπου υπάρχουν. Φτιάχνοντας σωματεία που θα υπερασπίζονται τα εργατικά συμφέροντα εκεί όπου δεν υπάρχουν. Στήνοντας επιτροπές αγώνα.
Ζωτική ανάγκη ο πλατύς συντονισμός, η κοινή δράση και η αλληλεγγύη όλων των εργαζόμενων που σήμερα χτυπιούνται. Χιλιάδες λαού και εργαζομένων επιλέγουν το δρόμο της αντίστασης και του συλλογικού αγώνα, παίρνουν την υπόθεση στα δικά τους χέρια. Όλες οι εστίες αντίστασης να ενωθούν σε ένα μαζικό μέτωπο ενάντια στη βαρβαρότητα, για την ανατροπή της αντεργατικής-αντιλαϊκής πολιτικής, για να νικήσουν οι εργατικοί αγώνες.
Μάρτης 2012
Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Εργαζόμενων και Ανέργων Μαγνησίας
protovouliavolou.blogspot.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου