Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Εικόνες από τους εργατικούς αγώνες του Βόλου





Οι απεργοί εργάτες των ΜΕΚ-ΒΕΚ έξω από το εργοστάσιο


Οι εργάτες των ΜΕΚ-ΒΕΚ ( ιδοκτησίας Λεμονιά΄) από την Δευτέρα 5 Μάρτη κατέβηκαν σε απεργία διαρκείας   για να πληρωθού τα δεδουλευμένα 5 μηνών.
Την Παρασκευή 9 Μάρτη η εργοδοσία επιχείρησε να πάρει ένα μεγάλο μηχάνημα από το ένα εργοστάσιο με σκοπό να το πουλήσει. Αμέσως οι εργάτες απέκλεισαν την πύλη, δεν επέτρεψαν στην νταλίκα να μπεί στον χώρο του εργοστασίου άν ο εργοδότης δεν δεσμευόταν ότι με τα λεφτά από την πώληση του μηχανήματος θα τους πλήρωνε. Στον χώρο έτρεξαν για συμπαράσταση και εργάτες από την ΚΟΝΤΙ, το Σωματείο Μετάλλου Μαγνησίας " Μήτσος Παπαρήγας " καθώς και μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Εργαζόμενων και Ανέργων Μαγνησίας.
Σε πολύ λίγο χρόνο έκανε την εμφάνισή του περιπολικό της αστυνομίας με τον διοικητή του τμήματος Νέας Ιωνίας ο οποίος ζήτησε από τους εργάτες να αφήσουν τη νταλίκα να περάσει στον χώρο και να φορτώσει το μηχάνημα, όσο για την πληρωμή των εργατών διαβεβαίωσε (!!!) για τις καλές προθέσεις της εργοδοσίας...
Οι εργάτες αποφασιστικά στην πύλη του εργοστασίου, φωνάζοντας συνθήματα : "Δεν αποχωρούμε άν δεν πληρωθούμε " ανάγκασαν την αστυνομία να φύγει, αρνούμενοι να επιτρέψουν να φορτωθεί μηχάνημα χωρίς την δέσμευση της εργοδοσίας ότι θα τους πληρώσει.




Οι εργάτες της ΚΟΝΤΙ απέναντι από τα ΜΑΤ

Την Τρίτη 6 Μάρτη οι εργάτες της ΚΟΝΤΙ και οι αλληλέγγυοι με ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά στην πύλη του εργοστασίου περιφρουρούν το δικαίωμά τους στην δουλειά και τη ζωή ενάντια στην τρομοκρατία εργοδοσίας, ΜΑΤ και αστυνομίας.
Η αποφασιστική τους στάση ανάγκασε τα ΜΑΤ και την αστυνομία να αποχωρήσουν και  την εργοδοσία να ξεφορτώσει τις δύο νταλίκες με εμπόρευμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου