Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Νίκη των εργατών της ΚΟΝΤΙ !

Στην πύλη του εργοστασίου της ΚΟΝΤΙ έσπασε η τρομοκρατία της εγοδοσίας και των ΜΑΤ.

Οι εργάτες με την αποφασιστικότητά τους και την ανθρώπινη αλυσίδα που έφτιαξαν μπροστά από την πύλη του εργοστασίου ανάγκασαν τα ΜΑΤ και την αστυνομία να φύγουν όπως  και τις δύο νταλίκες να ξεφορτώσουν το εμπόρευμα στις αποθήκες του εργοστασίου και να φύγουν άδειες.
Απέτυχε για μία ακόμα φορά η προσπάθεια της εργοδοσίας να λειτουργήσει το εργοστάσιο χωρίς τους εργάτες που έχει απολύσει.
Η μαχητικότητα των εργατών, η αλληλεγγύη των εργατών της ΜΕΚ-ΒΕΚ αλλά και άλλων εργαζομένων και αλληλέγγυων έφεραν μία νίκη που κόστισε στην εργοδοσία αλλά ταυτόχρονα έδειξε ότι οι εργατικοί αγώνες μπορούν να έχουν νικηφόρα αποτελέσματα και στους σημερινούς δυσμενείς συσχετισμούς, με οργάνωση, αλληλεγγύη και μαχητική αντίσταση.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Εργαζόμενων και Ανέργων χαιρετίζει την αποφασιστική στάση των εργατών της ΚΟΝΤΙ, την αλληλεγγύη των απεργών εργατών της ΜΕΚ-ΒΕΚ και όσων βρέθήκαμε μαζί σε μία κρίσιμη μάχη απέναντι στην εργοδοσία, τα ΜΑΤ και την αστυνομία.

Στους δύσκολους καιρούς της επίθεσης κεφάλαιου-κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ, στην εποχή των μνημονίων της εξαθλίωσης του λαού και του ξεπουλήματος της χώρας, οι απαντήσεις για τον εργαζόμενο λαό, βρίσκονται στους δρόμους, έξω από τις πύλες των εργοστασίων, στις γειτονιές, στις σχολές και τα σχολεία. Εκεί βρίσκεται η δυναμή του. Εκαί μπορεί να νικήσει και να ανατρέψει την σύγχρονη βαρβαρότητα.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου