Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Αλληλεγγύη στους απλήρωτους του "ΦΩΚΑ"

Αλληλεγγύη στους απλήρωτους εργαζόμενους του «ΦΩΚΑ»

Δηλώνουμε την συμπαράστασή μας και την στήριξή μας στους εργαζόμενους του καταστήματος "ΦΩΚΑΣ" στο Βόλο οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Η εργοδοσία όλο το  προηγούμενο διάστημα, από την αρχή του έτους, επέβαλε μειώσεις μισθών και την αλλαγή των συμβάσεων , πράγμα που δέχτηκαν οι εργαζόμενοι με τον εκβιασμό της ανεργίας όπως πολλοί εργαζόμενοι σε όλο τον κλάδο του εμπορίου. Το «ευχαριστώ» της εργοδοσίας ήταν να αφήσει απλήρωτους 3 μήνες τους εργαζόμενους και να απολύει  4 άτομα. Οι εργαζόμενοι απέναντι στην κοροϊδία και τον εκβιασμό της απλήρωτης δουλειάς προχώρησαν σε ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους και καλούν  εργαζόμενους και σωματεία να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους.
Ο αγώνας τους είναι δίκαιος ενάντια σε μια πολιτική που απαιτεί θυσίες για τον εργαζόμενο λαό και κέρδη για τους κεφαλαιοκράτες και την εργοδοσία.
Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ πιστή στις διαταγές των τροϊκανών αφεντικών τους έχει διαμορφώσει ένα εφιαλτικό σκηνικό για τους εργαζόμενους, τους άνεργους και την νεολαία. Η αβάσταχτη φορολογία και τα χαράτσια παράλληλα με τις τεράστιες περικοπές σε μισθούς έχουν γίνει θηλιά για την πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών.
Η εφαρμογή των μέτρων του μνημόνιου 3 έρχεται να συνεχίσει την πολιτική καταλήστευσης του πλούτου που ο εργαζόμενος λαός έχει παράξει και τη μεταφορά του στους ξένους "σωτήρες" της Ε.Ε και του ΔΝΤ.
Παράλληλα, η ίδια πολιτική έχει ισοπεδώσει κάθε έννοια δικαιώματος στο χώρο δουλειάς ,καταργώντας κατακτήσεις των εργαζομένων και της εργατικής τάξης που αποσπάστηκαν από το σύστημα της εκμετάλλευσης με αιματηρούς αγώνες. Η "απελευθέρωση" του ωραρίου, η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, η ατομική σύμβαση εργασίας μαζί με τον εκβιασμό της ανεργίας έχουν διαμορφώσει ένα σκηνικό πλήρως ευνοϊκό για τις ορέξεις του εκάστοτε εργοδότη και πλήρως εφιαλτικό για τα δικαιώματα του εργαζόμενου.
Ο μόνος δρόμος που μπορεί να βάλει εμπόδιο στα σχέδιά τους είναι ο δρόμος του αγώνα και της συλλογικής πάλης, της οργάνωσης στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές μας. Ενότητα κι αλληλεγγύη όλου του εργαζόμενου λαού ενάντια στην πολιτική των μαζικών απολύσεων, της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων, της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

 

Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στο κατάστημα «ΦΩΚΑΣ»


ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

         

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Εργαζομένων και Ανέργων





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου