Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Το Εργατικό Κέντρο δεν μπορεί να είναι εργοδότης

Η παρακάτω προκήρυξη μοιράστηκε στην απεργιακή συγκέντρωση

της Πλατείας Ελευθερίας στο Βόλο

 

 

Το  Εργατικό Κέντρο δεν μπορεί να είναι εργοδότης και ενοικιαστής εργαζομένων !


Συνάδελφοι

Η κατρακύλα των κυβερνητικών- εργοδοτικών εργατοπατέρων δεν έχει τέλος…!
Αφού έχουν κάνει τα πάντα για να διαλύσουν το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και να το μετατρέψουν σε ένα γραφειοκρατικό εργαλείο για τις δικές τους μεθοδεύσεις κόντρα στα συμφέροντα  των εργαζομένων, προχώρησαν ακόμα περισσότερο και έγιναν ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ και ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΣ εργαζόμενων.
Μέσα από την αθλιότητα της «κοινωφελούς εργασίας» και έχοντας συστήσει στα πλαίσια της ΓΣΕΕ και του ΙΝΕ (Ινστιτούτο Εργασίας) «Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία» συμμετέχουν στο πρόγραμμα για την « Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας». Μέσα από την διαδικασία αυτή ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου  Βόλου προσλαμβάνει εργαζόμενους ( ΩΦΕΛΟΎΜΕΝΟΥΣ !!! τους λέει η σύμβαση που υπογράφουν ) και τους ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ στους Δήμους της Μαγνησίας για να καλύψουν θέσεις εργασίας που έχουν ανάγκη οι Δήμοι.
Η σύμβαση που υπογράφει ο εργαζόμενος δεν καλύπτεται από καμία κλαδική ούτε καν την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας καταργώντας έτσι τριετίες, επιδόματα, δώρα εορτών, υπερωρίες, αργίες και Κυριακές. Αυτό που θέλει να επιβάλλει το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, η κυβέρνηση Σαμαρά και τη τρόϊκα το έχει ήδη υπογράψει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου σαν ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ. Που μάλιστα δεν δεσμεύεται για την πληρωμή των εργαζόμενων και την συναρτά με την «ροή χρηματοδοτήσεως του προγράμματος».

Συνάδελφοι

Όταν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου σπάει τις συμβάσεις για να περάσει το δουλεμπόριο της λεγόμενης «κοινωφελούς εργασίας» των 625 ευρώ τον μήνα ΚΑΤΑΡΓΕΙ τον ρόλο του για την προάσπιση των εργατικών συμφερόντων και χρεώνει την εργατική τάξη με μία απίστευτη υποχώρηση, την ίδια περίοδο που η εργοδοσία στον τόπο μας  με εκβιασμούς και απειλές πετσοκόβει μισθούς και μεροκάματα, ανατρέπει κάθε εργασιακό δικαίωμα, χτυπάει κάθε προσπάθεια συνδικαλιστικής δράσης.
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου ΣΥΜΠΡΑΤΤΕΙ με την εργοδοσία, την κυβέρνηση Σαμαρά και την τρόϊκα στο χτύπημα των εργαζομένων, την ίδια ώρα που βγάζει αυτός και η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΒ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) κορώνες «ενάντια στα μέτρα». Είναι οι ίδιοι που τα προωθούν με τον πιο ξετσίπωτο τρόπο , εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη των χιλιάδων ανέργων για δουλειά.

Συνάδελφοι

Αυτό το γεγονός πρέπει να καταγγελθεί από όλους τους  εργαζόμενους και τα σωματεία τους , πρέπει να ανατρέψουμε τους εργοδοτικούς και κυβερνητικούς εργατοπατέρες για να μπορέσει το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα να βαδίσει έναν αγωνιστικό ταξικό δρόμο στην πάλη του με τις δυνάμεις του συστήματος που σκοπό έχουν να μας επιβάλλουν έναν εργασιακό μεσαίωνα σύγχρονης δουλείας.

Δεν γίνεται να τους ανεχτούμε άλλο πρέπει να πάρουμε την υπόθεση και τα σωματεία στα δικά μας χέρια για να συγκροτήσουμε την πάλη που απαιτείται για να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης- κεφάλαιου- ΔΝΤ- ΕΕ.
Για να ανατρέψουμε την πολιτική της φτώχειας , της εξαθλίωσης και της εξάρτησης.
Για να ανοίξει ο δρόμος του εργαζόμενου λαού για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.



Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Εργαζόμενων και Ανέργων Μαγνησίας


                                                                                                    Βόλος 6/11/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου