Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Για τους απεργούς χαλυβουργούς του Ασπρόπυργου


Όχι στις ελαστικές σχέσεις εργασίες , την μείωση των αποδοχών και τις απολύσεις

Αλληλεγγύη στους απεργούς εργάτες της «ελληνικής χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο

Συνάδελφοι

Οι εργάτες της «ελληνικής χαλυβουργίας» του Μάνεση στον Ασπρόπυργο έχουν ξεκινήσει απεργία διαρκείας, που έχει ξεπεράσει τον ένα μήνα ενάντια στις πρώτες 34 απολύσεις στο εργοστάσιο και τις 16 ακόμα που ανακοινώθηκαν από την εργοδοσία σαν απάντηση στην άρνηση των εργατών να αποδεχθούν την μείωση των ωρών εργασίας σε 5 ώρες την ημέρα και την ταυτόχρονη μείωση των αποδοχών τους κατά 40%.
Οι χαλυβουργοί δεν έχουν λυγίσει από την εργοδοτική τρομοκρατία, τις απολύσεις και τον μακροχρόνιο αγώνα αλλά παραμένουν έξω από την πύλη τους εργοστασίου έχοντας στο πλευρό τους ένα τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης, αποφασισμένοι να νικήσουν.
Η ελληνική χαλυβουργία σε Βόλο και Αθήνα εκμεταλλευόμενη την αντεργατική νομοθεσία προσπαθεί να ανατρέψει τις εργασιακές σχέσεις σε βάρος των εργατών και να ανοίξει τον δρόμο σε όλη την χώρα και σε όλους τους κλάδους στην επιβολή  ενός εργασιακού μεσαίωνα που θα μετατρέπει εργάτες και υπαλλήλους σε σύγχρονους σκλάβους.
Το κεφάλαιο θέλει την εργατική δύναμη πλήρως υποταγμένη, χωρίς δικαιώματα και κατακτήσεις, απλό εργαλείο της καπιταλιστικής παραγωγής, που θα το χρησιμοποιεί όποτε θέλει , θα το πληρώνει όσο και αν θέλει και όποτε δεν το χρειάζεται θα το αφήνει στον «πάγκο». Όλοι οι εργοδότες και ειδικά το μεγάλο κεφάλαιο, ντόπιο και ξένο, χρησιμοποιούν την δικαιολογία της κρίσης, που οι ίδιοι δημιούργησαν, για να επιτεθούν με λύσσα στις κατακτήσεις των εργατών και να ισοπεδώσουν όσα κέρδισαν με αγώνες και θυσίες.
Οι βιομήχανοι, όλο το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο στην επίθεσή τους αυτή έχουν, στο πλευρό τους, όλες τις  αστικές κυβερνήσεις παλιές και «νέες», μονοκομματικές ή «συνεργασίας» που ψηφίζουν τους αντεργατικούς νόμους της εξαθλίωσης, της ανεργίας, του ξεπουλήματος των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας κάτω από τις εντολές της τρόϊκας ΕΕ-ΔΝΤ- ΕΚΤ. Έχουν σύμμαχό τους τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που όταν δεν υποστηρίζουν ανοιχτά τις αντεργατικές επιλογές τους, υπονομεύουν τις διαθέσεις των εργαζόμενων, τους αφήνουν ανυπεράσπιστους απέναντι στις επιθέσεις της εργοδοσίας, στρώνουν τον δρόμο στην υποταγή των εργατικών συμφερόντων απέναντι στην εργοδοτική βαρβαρότητα.

Συνάδελφοι

Το δικαίωμα στην σταθερή δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο για κάθε εργάτη, για κάθε εργαζόμενο, είναι ισοδύναμο με το δικαίωμα στην ζωή την δική του και των παιδιών του. Η δουλειά χωρίς δικαιώματα για τους εργάτες είναι σύγχρονη σκλαβιά και καμία υποχώρηση δεν την διασφαλίζει από την απόλυση και την κόλαση της ανεργίας. Ίσα-ίσα δίνει την δυνατότητα στην εργοδοσία να κλιμακώσει την επίθεσή της και να δημιουργήσει ασφυκτικές συνθήκες πλήρους υποταγής, εντατικοποίησης της δουλειάς, συνθήκες εργασίας «λάστιχο», για ένα μεροκάματο που δεν θα μπορεί να καλύψει τις στοιχειώδεις ανθρώπινες ανάγκες.
Σήμερα είναι επιτακτική η ανάγκη να εκφραστεί με τον πιο πλατύ τρόπο η αλληλεγγύη στον αγώνα των εργατών της «ελληνικής χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο, γιατί η νίκη τους θα είναι νίκη για όλη την εργατική τάξη, σε όλη την χώρα.
Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη οι εργάτες της «ελληνικής χαλυβουργίας» στο Βόλο να πάρουν την υπόθεση της ζωής και της δουλειάς τους στα δικά τους χέρια, βάζοντας στην άκρη κάθε λογική υποταγής και υποχώρησης που εκπορεύεται από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, να μπουν στον αγώνα μαζί με τους συναδέλφους τους στον Ασπρόπυργο, γιατί μόνο ο ενιαίος, μαζικός και οργανωμένος αγώνας των εργατών μπορεί να φέρει νίκες.

  • Κανένας εργάτης μόνος του στην επίθεση κεφαλαίου –κυβέρνησης -ΔΝΤ-ΕΕ
  • Όχι στις απολύσεις και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας
  • Μέτωπο Αντίστασης και Πάλης όλου του εργαζόμενου λαού
  • Τη Νίκη την φέρνει ο Αγώνας

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Εργαζόμενων και Ανέργων Μαγνησίας
                                                                                                                      

                                                                                                             Δεκέμβρης 2011