Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Αλληλεγγύη στους απεργούς της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο

Έξω τα ΜΑΤ από την χαλυβουργία στον Ασπρόπυργο

                                              Νίκη στην απεργία των χαλυβουργών



Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Εργαζόμενων και Ανέργων Μαγνησίας καταγγέλλει  την  τρομοκρατική επίθεση των ΜΑΤ, με εντολή της κυβέρνησης Σαμαρά, την Παρασκευή 20/7 και σήμερα Δευτέρα 23/7 , ενάντια στους ηρωϊκούς απεργούς εργάτες της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο. Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ πήρε θέση στο πλευρό του βιομήχανου Μάνεση ενάντια στους εργάτες, αποκαλύπτοντας το πραγματικό της πρόσωπο και την πολιτική που θα ακολουθήσει. Βαθιά αντιλαϊκή και αντεργατική πλήρως υποταγμένη στις επιταγές του ντόπιου και ξένου καφάλαιου και της ιμπεριαλιστικής τρόϊκας (ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ).
Κόπτονται οι εκπρόσωποι της αστικής ολιγαρχίας για το «δικαίωμα στην εργασία» και τολμούν να κατηγορούν  τους αγωνιζόμενους εργάτες σαν υπεύθυνους για το κλείσιμο των εργοστασίων (!). Εδώ ταιριάζει απόλυτα το «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης». Οι υπεύθυνοι για την ατέλειωτη δυστυχία 1.200.000 ανέργων εργαζόμενων, αυτοί που κάνουν πλάτες στο κεφάλαιο να κλείνει όποτε θέλει τα εργοστάσια, να τα μεταφέρει σε άλλες χώρες, να  επιβάλλει μεσαιωνικές συνθήκες δουλειάς, κατηγορούν με θρασύτητα τους εργάτες γιατί παλεύουν για το δικαίωμα στην δουλειά, στην πλήρη απασχόληση με δικαιώματα.
Οι εργάτες και όλοι οι εργαζόμενοι στην περιοχή μας ξέρουν ποιοι είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι για το κλείσιμο των εργοστασίων, ξέρουν πολύ καλά ποιοι τους απολύουν από την δουλειά, ποιοι τους αφήνουν απλήρωτους για μήνες, ποιοι θέλουν να πετσοκόψουν τα μεροκάματα και να διαλύσουν τις συλλογικές συμβάσεις. Στην ΚΟΝΤΙ, σε ΜΕΚ-ΒΕΚ, στην ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ, στην ΜΕΤΚΑ, στον ΚΙΟΛΕΪΔΗ,, στην ΒΜΤΕ, στον ΣΤΕΦΑΝΟΥ, πιο παλιά στον ΚΑΝΑΚΗ, στην ΒΙΟΣΩΛ, η εργοδοσία κινείται παντού με τον ίδιο ενιαίο τρόπο.
Απέναντι στην βάρβαρη πολιτική της εξαθλίωσης για τον εργαζόμενο λαό ένας δρόμος υπάρχει. Ο δρόμος της ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής. Αυτόν τον δρόμο φοβούνται και θέλουν με την καταστολή να σταματήσουν οι αντιδραστικές δυνάμεις, χτυπώντας τους εργάτες της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο.
Σήμερα είναι αναγκαίο, όσο ποτέ, όλες οι δυνάμεις του εργατικού και του λαϊκού κινήματος, όλοι οι εργαζόμενοι, να συγκροτήσουν ένα ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΠΑΛΗΣ έξω από λογικές περιχαράκωσης και διάσπασης, για να έχουν νικηφόρα προοπτική οι αγώνες.


Βόλος 23/07/2012

1 σχόλιο:

  1. μικρός οδηγός δικαιωμάτων ανέργων
    ενημερωμένος και ελεγμένος
    μπορείτε να το κατεβάσετε από http://anergoigeitonion.espivblogs.net/files/2012/06/odigos.pdf

    ή να τον αντιγράψετε και να το χρησιμοποιήσετε όπως εσείς νομίζετε

    http://anergoigeitonion.espivblogs.net/%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%89%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CF%81%CE%B3%CF%89%CE%BD/

    http://anergoigeitonion.espivblogs.net/

    ΑπάντησηΔιαγραφή