Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Κόκκινη Πρωτομαγιά




Ο δαίμων των μπλόγκς δεν μας επέτρεψε αυτές τις μέρες να κάνουμε αναρτήσεις
παρακάτω δημοσιεύουμε την ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης για την Πρωτομαγιά που διαβάστηκε στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας από τον Λάκη Μαργαρίτη μέλος του ΔΣ του Σωματείου Μετάλλου "Μήτσος Παπαρήγας"


Κόκκινη Πρωτομαγιά


Αντίστασης , Οργάνωσης, Αλληλεγγύης


Είμαστε αντιμέτωποι με την πιο βάρβαρη , μεταπολεμικά, επίθεση στις καταχτήσεις και τα δικαιώματά μας από τις δυνάμεις του κεφαλαίου , των ιμπεριαλιστών και των αστικών δυνάμεων.
Αυτή η επίθεση δεν έχει όρια , ούτε τέλος. Αποτελεί στρατηγική επιλογή των καπιταλιστών-ιμπεριαλιστών να μετατρέψουν τους εργάτες και όλους τους εργαζόμενους σε σύγχρονους δούλους, να απομυζήσουν από τις εξαρτημένες χώρες όλο τον πλούτο τους.
Τα δεινά για τους εργάτες και τους λαού δεν έχουν τελειωμό.
Επεμβάσεις, πόλεμοι, φτώχεια, πείνα, ανεργία,  εξαθλίωση, κατάργηση δημοκρατικών και πολιτικών ελευθεριών είναι η ζοφερή πραγματικότητα που δεν θα αλλάξει παρά μόνο από τα μέτωπα της εργατικής-λαϊκής πάλης, από τα αναγκαία βήματα οργανωτικής και πολιτικής ανασυγκρότησης του εργατικού και επαναστατικού κινήματος.
Ο εργαζόμενος λαός στην χώρα μας βιώνει τα αποτελέσματα της αντεργατικής λαίλαπας που εκπορεύονται από την ντόπια αστική ολιγαρχία, τα κόμματά της ΠΑΣΟΚ- ΝΔ-ΛΑΟΣ και λοιπούς κολαούζους και αναχώματα πλήρως υποταγμένοι στις απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών πατρώνων του ΔΝΤ και της ΕΕ.Οι εργάτες και όλος ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία δεν έχει τίποτα να περιμένει από αυτές τις αντιδραστικές δυνάμεις. Δεν έχει να περιμένει τίποτα από τους εργατοπατέρες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.Ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο οι άνεργοι, πετσοκόβονται μεροκάματα, μισθοί, συντάξεις, επιδόματα ανεργίας, διαλύονται οι συλλογικές συμβάσεις, ενώ αυξάνονται συνεχώς όλα τα είδη και οι υπηρεσίες πρώτης ανάγκης οδηγώντας τον λαϊκό κόσμο σε ασφυξία. Το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, οι ιμπεριαλιστές και οι ντόπιοι υποτακτικοί τους οδηγούν τον εργαζόμενο λαό στην εξαθλίωση, αδιαφορώντας για την αναπλήρωση της εργατικής του δύναμης ακόμα και για την ίδια του την ζωή, την οποία θεωρούν αναλώσιμη. Θυσία στο ξεπέρασμα της κρίσης τους, καύσιμο για τη νέα επέλαση κερδοφορίας. Οι δυνάμεις και τα αστικά κόμματα,  χέρι-χέρι με την ακροδεξιά και τους φασίστες, που έχουν οδηγήσει στον όλεθρο τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας, σε καταστροφή της ίδια μας της ζωής παριστάνουν σήμερα τους μοναδικούς «εγγυητές» της σωτηρίας μας. Σφίγγοντας πιο πολύ τα δεσμά της εξάρτησης από ευρωπαίους και αμερικάνους ιμπεριαλιστές, φορτώνοντας τον λαό με καινούρια χρέη, ξεπουλώντας κάθε πολυτοπαραγωγική πηγή της χώρας, δένοντας την χώρα στο άρμα των ιμπεριαλιστικών τυχοδιωκτικών επελάσεων. Και για τον «εχθρό λαό» που δεν υποτάσσεται έχουν τις δυνάμεις καταστολής, τα ΜΑΤ και τα χημικά, τις προβοκάτσιες, το στραγγάλισμα των πολιτικών ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Η μοναδική δύναμη που μπορεί να σώσει τον λαό είναι να στηριχτεί στις δικές του δυνάμεις, να συγκροτήσει  τα μέτωπα πάλης που απαιτεί η εποχή μας, να οργανωθεί στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, να οικοδομήσει την αγωνιστική του αλληλεγγύη και να βηματίσει στον δρόμο του συντονισμού της δράσης για να έχει νίκες ο αγώνας του. Απορρίπτοντας τους δρόμους του συμβιβασμού, της διάσπασης, των κυβερνητικών αυταπατών, των εναλλακτικών προτάσεων στο σύστημα, παίρνοντας την υπόθεση στα δικά του χέρια.

  • Να ανατρέψουμε την αντεργατική – αντιλαϊκή επίθεση
      αστικών κυβερνήσεων- κεφάλαιου- ΕΕ- ΔΝΤ
  • Να  ανατρέψουμε παλιά και νέα μνημόνια και όλους τους αντεργατικούς νόμους
  • Να σπάσουμε τα δεσμά της εξάρτησης ενάντια σε  ΗΠΑ- ΝΑΤΟ-ΕΕ
  • Καμιά θυσία στον βωμό της κρίσης
  • Διεκδικούμε το δικαίωμα στην δουλειά και στην ζωή κόντρα στον εργασιακό μεσαίωνα
  • Έλληνες και μετανάστες εργάτες στον κοινό αγώνα για μεροκάματο, ασφάλιση πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες
  • Κάτω τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις
  • Αυξήσεις στους μισθούς τα μεροκάματα, τις συντάξεις και τα επιδόματα ανεργίας που να καλύπτουν το κόστος της ζωής

  • Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις και για όλη την περίοδο της ανεργίας
  • Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κοινωνική ασφάλιση δωρεάν για όλο τον λαό

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Εργαζόμενων και Ανέργων Μαγνησίας
protovouliavolou.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου